Bransch

Nedan finns aktuella ämnen som många är intresserade av. Du kan också välja vilket område du vill läsa mer om bland länkarna i menyn.

Laptop och mobiltelefon. Ny lag om elektronisk kommunikation

Från den 3 juni gäller ny lag om elektronisk kommunikation. Här hittar du en översikt och kan läsa mer.

Mast E-tjänster

Här hittar du alla våra e-tjänster, bland andra Frekvensplanen, Statistikportalen samt Bredbandsstöd.

Fiberkablar Bredbandsstöd

I PTS uppdrag ingår att se till att bredbandsstödet får en god spridning över hela landet samt att olika typer av aktörer kommer ifråga för stöd.

Människor vid datorer Prenumerera på nyheter från oss

Visste du att du kan få nyheter från oss direkt till din inkorg i mejlen?

Nyheter

4 april 2024

Befolkningstäckningen för 5G-nät ökar snabbt, och under 2023 uppnåddes ett viktigt delmål för bredbandsutbyggnaden. Det visar Post- och telestyrelsens (PTS) mobiltäcknings- och bredbandskartläggning för 2023.

22 december 2023

Snart kan konsumenter använda samma laddare till mobiltelefonen, surfplattan, trådlösa hörlurar och annan bärbar elektronik. De ska också kunna välja att köpa produkter utan medföljande laddare.

15 december 2023

Ny teknik etablerar sig bland de svenska bredbandstjänsterna, det visar Post- och telestyrelsens (PTS) statistik för första halvåret 2023.

12 december 2023

EU kräver att konsumenter har tillgång till jämförelseverktyg för att kunna bedöma pris och kvalitet på telefoni- och bredbandstjänster. PTS föreslår nu i en rapport till regeringen hur detta kan hanteras i Sverige och att regeringen utser PTS som ansvarig myndighet för arbetet.

30 november 2023

Post- och telestyrelsen (PTS) presenterar i sin inriktningsplan hur vi planerar att tilldela spektrum de närmaste åren. Bland nyheterna märks fler frekvenser till trådlösa mikrofoner och järnvägskommunikation.

16 november 2023

Post- och telestyrelsen (PTS) publicerar i dag en vägledning för att minska problemen med telefonbedrägerier. Myndigheten planerar att ersätta vägledningen med bindande regler under 2024.