Radioutrustning

Det är lätt att köpa en teknisk pryl via nätet. För att undvika felköp ska du välja en produkt som är CE-märkt. För dig som tillverkar, importerar eller distribuerar produkter med radiokomponenter finns lagkrav och regler som du ska följa.

Man och kvinna samtalar

Råd till dig som vill handla säkert

Ett köp av en teknisk pryl kan gå snabbt och smidigt. Men för att det ska bli ett bra köp behöver du tänka efter innan du handlar. Ta del av våra råd - håll utkik efter CE-märket.

Goda råd vid köp av produkter med radiomottagare eller sändare
Produkter med radiokomponenter

Så uppfyller du kraven som gäller för din produkt

Ta del av vår webbguide så att du som tillverkar, köper in eller säljer produkter med radiokomponenter vet vilka krav som finns på dig, varför de finns och hur du gör för att det ska bli rätt.

Webbguide: Vägen till rätt CE-märkning
Närbild på en person

PTS arbete med marknadskontroll

PTS arbete ska bidra till en störningsfri radiomiljö. Vi vägleder företag som tillverkar, importerar och säljer produkter med radiokomponenter samt kontrollerar att de följer kraven som ställs på radioutrustning som säljas i Sverige.

Så arbetar PTS med marknadskontroll
Vägskyltar

Regelverk och vägledningar

Här hittar du information om regler och lagkrav som gäller för dig som tillverkar, importerar eller distribuerar produkter med radiokomponenter i Sverige. Här har vi även samlat användbara vägledningar.

Radioutrustningsdirektivet