Möjlighet att sprida era inkluderande innovationer till Europa

2023-10-10

Vi är mitt uppe i ett arbete med att utveckla organisationen för PTS innovationstävling. Så snart vi är i hamn, återkommer vi med mer information. Men för er som utvecklar innovativa lösningar för digital inkludering, finns en chans att delta i Accessible Europe: ICT for all innovationstävling.

Accessible Europe utlyser en innovationstävling för digitala lösningar som bidrar till ett tillgängligt Europa. Passa på att anmäla era innovationer. Era tävlingsbidrag ska vara inlämnade senast 25 oktober.

Accessible Europe: ICT 4 all innovationstävling

Tävlingsbidragen får inte vara mer än 3 år gamla och kan komma från såväl den privata som offentliga, ideella och akademiska sektorn. Koncepten för digitala applikationer eller gränssnitt som deltar i tävlingen, ska vara utvecklade för att användas av alla, oavsett funktionsförmåga.

Det kan vara inkluderande tjänster som är tillgängliga via webb, programvara integrerad i mobila enheter eller hårdvara och kringutrustning för specifik användning.

De anmälda tävlingsbidrag som går vidare kommer att kunna presentera sina bidrag på ett event i Madrid 13 - 14 december.

Tävlingskriterier, anmälningsformulär och mer information om Pitching competition: Call for Innovative Digital Solutions for an Accessible Europe

De projekt som får stöd kommer att publiceras på webbplatsen Accessible Europe och spridas vidare inom europeiska nätverk.

Forum för Europa ”Accessible Euorpe: ICT 4 ALL”

Det regionala forumet för Europa "Accessible Europe: ICT 4 ALL" kommer att äga rum i Madrid, Spanien den 13-14 december 2023. Forumet arrangeras av International Telecommunication Union (ITU) och Europeiska kommissionen (EC) och samarrangeras av Accessible EU Resource Centre. Fundación ONCE står som värd, med stöd av Spaniens regering och som en del av det spanska ordförandeskapet i Europeiska unionens råd.
Accessible Europe: ICT 4 All Forum