Framtidssäkra IPv6-adresser

Det har varit känt sedan länge. IPv4-adresserna kommer att ta slut. Med IPv6-adresser kan nya digitala tjänster utvecklas och vara tillgängliga för alla. Tillsammans kopplar vi upp till framtidens internet!

Flera textrader med begreppet IPv6 och IPV6-forum

IPv6-forum

IPv6-forum ska bidra till att öka införandet av IPv6 i Sverige. Det är en mötesplats för alla aktörer i IPv6-värdekedjan för att utbyta erfarenheter och ge förslag på åtgärder. PTS planerar att genomföra nästa IPv6-forum innan sommaren.

Mer information om IPv6-forum

Ta ett klokt beslut

Här finns råd och praktisk vägledning för dig som är beslutsfattare eller it-personal i offentlig sektor. Råden och den praktiska vägledningen är även användbara för dig i privat sektor. Att införa IPv6 är ett strategiskt klokt beslut.

Koppla upp till framtidens internet med IPv6

Nyttan med IPv6

Allt som kopplas upp mot internet måste ha en IP-adress för att fungera. IPv4-adresserna är i princip slut. Därför behövs IPv6, nästa generations IP-adresser, för framtidssäker digitalisering och kommunikation.

Varför behövs IPv6?
Illustration med texten IPv6

Kraftfullare åtgärder bör övervägas

Kraftfullare åtgärder bör övervägas om staten vill få fart på IPv6 i Sverige och därmed säkerställa samhällets fortsatta digitalisering. Det är PTS bedömning i slutrapporten av sitt senaste IPv6-uppdrag, vilket redovisades till regeringen i slutet av augusti 2022.

IPv6 i Sverige – inte längre tillräckligt med enbart främjandeåtgärder