Framtidssäkra IPv6-adresser

Det har varit känt sedan länge. IPv4-adresserna kommer att ta slut. Med IPv6-adresser kan nya digitala tjänster utvecklas och vara tillgängliga för alla. Tillsammans kopplar vi upp till framtidens internet!

Nyttan med IPv6

Allt som kopplas upp mot internet måste ha en IP-adress för att fungera. IPv4-adresserna är i princip slut. Därför behövs IPv6, nästa generations IP-adresser, för framtidssäker digitalisering och kommunikation.

Varför behövs IPv6?
Illustration med texten IPv6

Kraftfullare åtgärder bör övervägas

Kraftfullare åtgärder bör övervägas om staten vill få fart på IPv6 i Sverige och därmed säkerställa samhällets fortsatta digitalisering. Det är PTS bedömning i slutrapporten av sitt senaste IPv6-uppdrag, vilket redovisades till regeringen i slutet av augusti 2022.

IPv6 i Sverige – inte längre tillräckligt med enbart främjandeåtgärder
Flera textrader med begreppet IPv6 och IPV6-forum

IPv6-forum

IPv6-forum ska bidra till att öka införandet av IPv6 i Sverige. Det är en mötesplats för alla aktörer i IPv6-värdekedjan för att utbyta erfarenheter och ge förslag på åtgärder. Nästa möte genomförs den 1 februari 2023.

Mer information om IPv6-forum

Ta ett klokt beslut

Här finns råd och praktisk vägledning för dig som är beslutsfattare eller it-personal i offentlig sektor. Råden och den praktiska vägledningen är även användbara för dig i privat sektor. Att införa IPv6 är ett strategiskt klokt beslut.

Koppla upp till framtidens internet med IPv6