Framtidssäkra IPv6-adresser

Det har varit känt sedan länge. IPv4-adresserna kommer att ta slut. Med IPv6-adresser kan nya digitala tjänster utvecklas och vara tillgängliga för alla. Tillsammans kopplar vi upp till framtidens internet!

Nyttan med IPv6

Allt som kopplas upp mot internet måste ha en IP-adress för att fungera. IPv4-adresserna är i princip slut. Därför behövs IPv6, nästa generations IP-adresser, för framtidssäker digitalisering och kommunikation.

Varför behövs IPv6?
Flera textrader med begreppet IPv6 och IPV6-forum

IPv6-forum den 11 maj 2022

IPv6-forum ska bidra till att öka införandet av IPv6 i Sverige. Det är en mötesplats för alla aktörer i IPv6-värdekedjan för att utbyta erfarenheter och ge förslag på åtgärder.

Ta del av presentationer från den 11 maj

Ta ett klokt beslut

Här finns råd och praktisk vägledning för dig som är beslutsfattare eller it-personal i offentlig sektor. Råden och den praktiska vägledningen är även användbara för dig i privat sektor. Att införa IPv6 är ett strategiskt klokt beslut.

Koppla upp till framtidens internet med IPv6

Offentliga organisationer med IPv6

Webbtjänsten IPv6 i offentlig sektor ger dig information om vilka kommuner, regioner och statliga myndigheter som har stöd för IPv6 på den externa webbplatsen, e-post och DNS.

IPv6 i offentlig sektor