Så kan du förbättra din mobiltäckning

2021-12-20

Det finns många saker som påverkar din mobiltäckning. Till exempel var du befinner dig och hur du hanterar din telefon. Nu lanserar PTS en ny webbsida med information och vägledning för bättre mobiltäckning.

Din mobiltäckning påverkas av många olika saker. Operatörernas utbyggnad av mobilnäten är så klart väldigt viktig. Men mobiltäckningen påverkas också av andra faktorer, till exempel hur du hanterar din mobiltelefon och var du befinner dig. Det finns också ett antal saker som är bra att tänka på.

Tips för förbättrad mobiltäckning

Nu lanserar PTS en ny webbsida med information och råd om mobiltäckningen. Informationen är anpassad utifrån olika situationer där mobiltäckningen kan påverkas. Det handlar till exempel om täckning inomhus i den egna bostaden, täckning i bilen och på tåg.

Bland annat är det viktigt att tänka på att operatörernas täckningskartor inte alltid tar hänsyn till exempelvis berg, byggnader och andra faktorer som kan påverka täckningen. Det är därför bra om man testar såväl utrustning som abonnemang, och tänker på hur man använder telefonen.

- Mobiltäckningen är generellt god i Sverige. Vi ser också att mobiloperatörerna löpande bygger ut näten. Men fortfarande finns det dem som upplever att mobiltäckningen inte lever upp till förväntningarna. Vi hoppas att dessa råd ska vara till nytta. Samtidigt jobbar PTS också långsiktigt med att tilldela frekvenser och ställa täckningskrav i de frekvensband där det är lämpligt samt olika former av främjandeåtgärder, säger Björn Blondell, chef PTS division för marknadsutveckling.

Klicka här för att komma till PTS webbplats. 

Mer information
PTS presstjänst, 08-678 55 55