Undvik hög räkning efter semestern

2014-06-16

Vad bör du tänka på när du ringer, skickar sms eller surfar utomlands? Konsumentverket, Post- och telestyrelsen (PTS) och Telekområdgivarna tipsar inför semestern.

Inom EU finns kostnadstak som bestämmer det högsta priset som en operatör får ta ut för mobil telefoni, sms och mobil dataanvändning. Det kallas för eurotaxa. Men det kan ändå bli dyrt att använda mobila tjänster i utlandet.

- Som kund ska man alltid kontrollera med sin operatör vilka priser och villkor som gäller för mobiltelefoni och surf i de länder man besöker för att förhindra obehagliga överraskningar. Operatörerna har särskilda prisplaner för mobiltelefoni och surf inom EU och även en del länder utanför EU. Det innebär att man får ringa, sms:a och surfa för ett fast pris per dag när man är utomlands och på så sätt få kontroll över kostnaden, säger Mattias Grafström, VD på Telekområdgivarna.

- Fördelen med de särskilda prisplanerna är att man som kund vet vad ringandet och surfandet under semestern kommer att gå på. Om du har bra kontroll över hur du använder din telefon har du även möjlighet att välja en prisplan som passar just ditt användarmönster bäst. Men vi har i undersökningar sett att de här planerna ofta är betydligt dyrare än den gällande EU-taxan. Så fundera på hur mycket telefoni och surf du behöver och hur viktigt det är för dig att i förväg veta den exakta kostnaden innan du tecknar någon särskild prisplan, säger Anna Wikström, enhetschef på PTS.

Surfspärrar

När du använder mobilen utomlands med ditt svenska abonnemang kan det bli många gånger dyrare än vid motsvarande användning i Sverige. Alla typer av mobilanvändning utomlands (både ringa, sms:a och surfa) kan snabbt orsaka höga kostnader. Det gäller alltså inte enbart smarta mobiltelefoner utan även då du använder dator, surfplatta eller en äldre mobiltelefon.

Alla operatörer ska därför erbjuda en kostnadsfri spärrfunktion för surf med mobilen eller mobilt bredband, om du använder ditt svenska abonnemang i ett annat EU-land. Spärren innebär att du automatiskt ska få ett meddelande om att summan närmar sig en gräns på 50 euro, dvs. ca 560 kronor (inklusive moms). Operatörerna ska erbjuda dig samma spärr när du reser till länder utanför EU. I vissa länder är en sådan spärr inte möjlig men du ska då få ett meddelande om det.

- Det är oerhört viktigt att operatören ser till att du får en varning när du närmar dig surfgränsen. Om du inte meddelar operatören att du vill fortsätta surfa över gränsen ska tjänsten spärras. Tänk efter innan du tar bort spärren, kostnaden för surf i utlandet kan snabbt bli mycket hög, säger Cecilia Norlander, jurist på Konsumentverket.

Fler tips till resenären

  • Enligt gällande regler ska operatörerna informera om priser för mobiltelefoni och surf vid resor även utanför EU. Men det kan ändå vara bra att kontrollera med din operatör innan du reser vilka priser och villkor som gäller i det land du ska resa till. Det går ofta att få avtal med fastpris för en viss mängd datatrafik även i utlandet, hör med din operatör vad de har för alternativ. 
  • Tänk på att tjänster och applikationer i din utrustning automatiskt kan använda sig av datatrafik (exempelvis e-post) utan att du ser detta. Stäng därför av dessa innan du reser utomlands för att undvika höga kostnader. Stäng av möjligheten att koppla upp dig mot en utländsk operatör (så kallad roaming) om du inte kontrollerat med din operatör vad det kommer att kosta.
  • Ett bra alternativ är att istället koppla upp dig mot lokala och ibland kostnadsfria nätverk på till exempel hotell och caféer i det land du reser till. Var noga med att kontrollera att det är kostnadsfria nätverk du är uppkopplad mot. Tänk på att vara restriktiv med att överföra känslig information när du är uppkopplad på ett publikt trådlöst nätverk. Om din utrustning inte är operatörslåst kan du även använda dig av ett lokalt kontantkort.
  • Stäng av röstbrevlådan (mobilsvar) innan du har kommit utomlands. Utanför EU kan du få betala både för att ta emot och lyssna av meddelanden som talas in på ditt mobilsvar. 

Läs mer om mobiltelefoni i utlandet (på Telekområdgivarnas webbplats) Läs mer om mobilt bredband i utlandet (på Telekområdgivarnas webbplats) Läs mer om mobiltelefoni och mobilt internet inom EU (på PTS webbplats)

Fakta om internationell roaming i utlandet förra året

Under 2013 ringde vi svenskar tillsammans 202 miljoner minuter från mobiltelefoner när vi var utomlands. De flesta, 172 miljoner, ringde vi från EU-länder där roamingpriserna är reglerade.

När man är utomlands får man även betala för att ta emot samtal. Under 2013 tog vi svenskar tillsammans emot 157 miljoner minuter i våra mobiltelefoner när vi var utomlands. De flesta, 140 miljoner, tog vi emot i EU-länder.

Pristak

Det finns sedan flera år pristak för att ringa och ta emot samtal samt skicka sms inom EU. 2012 infördes ett motsvarande pristak även för dataroaming.

Det högsta slutkundspriset för ringda samtal sänks 1 juli 2014 från 2,53 kr till 2,13 kr per minut, medan priset för att ta emot ett samtal sänks från 0,74 till 0,56 kr/minut.  Det nya taket för ett euro-sms blir 0,67 kr, jämfört med den nuvarande nivån 0,84 kr.

Priset för mobila datatjänster får för närvarande vara högst 0,45 €, eller 4,75 kr per megabyte, inom EU. Från den 1 juli sänks pristaket till 0,20 €/MB (2,24 kr/MB). Samtliga priser angivna i sek är inkl. moms. När du kommer till ett EU-land ska du i sms eller liknande få information från din operatör om vilka pristak som gäller. Det är viktigt att du tar till dig av den informationen innan du börjar surfa.

SMS

Under 2013 skickade svenska abonnenter 205 miljoner sms utomlands, varav 160 miljoner skickades från EU/EEA-länder.

Dataförbrukning vid roaming

Under 2013 förbrukade svenska abonnenter 273 Terabyte data när de befann sig utomlands och roamade. Nästan all dataroaming, 269 Terabyte, skedde inom EU/EEA-länder.

Intäkter

De totala intäkterna från all mobil data, sms och samtalstrafik från svenska abonnenter i utlandet uppgick till 1,9 miljarder kr 2013.

  

För mer information:
Konsumentverket Cecilia Norlander, jurist, telefon 054-19 40 61

Post- och telestyrelsen (PTS) Anna Wikström, chef på enheten för konsumentfrågor, telefon 073-644 56 62

Telekområdgivarna Mattias Grafström, VD, telefon 070-713 48 50 Camilla Brogren, kommunikationsansvarig, telefon 070-713 48 59