Nätverksdagen Digin blir ett digitalt arrangemang öppet för alla

2020-05-05

Den 26 maj 2020 arrangerar myndigheterna PTS, MFD och DIGG en nätverksdag om digital inkludering. Digin skulle ha gått av stapeln i Stockholm men har ställts om till ett helt digitalt arrangemang.

Digin är skapat för att erbjuda ett tillfälle för offentlig sektor att samlas kring gemensamma frågor och utmaningar kopplat till digital inkludering och tillgänglighet. Fokus ligger på erfarenhetsutbyte, vägledning och inspiration.
 
I ett läge där förutsättningarna har förändrats men inte behovet att mötas och lära av varandra kommer Digin numera genomföras helt digitalt. Samtliga programpunkter och talare kvarstår och dagen kommer innehålla föreläsningar, nätverksmöjligheter och fördjupande temaspår och workshops.
 
- Redan innan corona-krisen trappades upp arbetade vi med att bygga upp en engagerande och intressant upplevelse för de som skulle delta digitalt. Vi vill erbjuda Digin till alla, oavsett var i Sverige man befinner sig, säger Charlotte Aleman, projektledare för Digin och kommunikatör på PTS.

Både öppna föreläsningar och slutna workshops

Delar av programmet kommer att direktsändas och vara öppet för alla att ta del av. Sändningen kommer ligga på digin.nu och det kommer även finnas teckenspråkstolkning, syntolkning och direkttextning.
 
De fördjupande temaspåren kommer att arrangeras i digitala temarum där deltagarna delar erfarenheter och insikter i olika workshopmoment. För temaspåren är antalet platser är begränsat. Hela nätverksdagen dokumenteras och sammanfattningar och lärdomar kommer att publiceras och delas efter Digin.

Många erfarna talare medverkar

Direktsändningen av Digin kommer att ske från Norra Latin i Stockholm och leds av moderatorerna Beata Wickbom och Staffan Taylor. Talarna företräder bland annat Digitaliseringsrådet, Statistiska centralbyrån, Internetstiftelsen, Begripsam, Skellefteå kommun, Helsingborg stad, Skatteverket och Microsoft.
 
Expertintroduktionerna till de fem temaspåren kommer att publiceras efter Digin har genomförts då även webbsändningen kommer att ligga kvar öppet.
 
- Jag är glad och stolt att vi som myndighet kan medverka till att ställa om ett planerat arrangemang under de här omständigheterna, istället för att behöva ställa in. Den senaste tiden har visat att just samverkan och att dela med sig är viktigare än någonsin, säger Dan Sjöblom, generaldirektör för PTS
 

Mer information

Charlotte Aleman, projektledare för Digin och kommunikatör på PTS, 073-644 56 93
PTS presstjänst, 08-678 55 55
Program och länk till anmälan finns på digin.nu

 


Om Digin

Digin är en kostnadsfri och digital nätverksdag för dig som arbetar inom offentlig sektor. Syftet är att erbjuda en plattform för gemensamma frågor och utmaningar kopplat till digital inkludering och tillgänglighet.
 
Digin arrangeras av tre myndigheter som alla har uppdrag som innefattar att främja digital inkludering och tillgänglighet; Post- och telestyrelsen (PTS), Myndigheten för delaktighet (MFD) och Myndigheten för digital förvaltning (DIGG).