PTS kan utses till Sveriges modernaste myndighet

2016-04-22

Post- och telestyrelsen (PTS) har blivit nominerade i tävlingen Sveriges modernaste myndighet. Utmärkelsen delas ut av civilminister Ardalan Shekarabi den 3 november.

Tävlingen Sveriges modernaste myndighet går ut på att premiera effektiv service, engagerade medarbetare, förnyelse och innovation samt en hållbar och miljömedveten utveckling. Syftet med utmärkelsen är att främja en utveckling av statliga myndigheter i linje med målen för den statliga förvaltningspolitiken. Tävlingen arrangeras av Kvalitetsmässan, tillsammans med Näringsdepartementet, VINNOVA, Naturvårdsverket, ST och Saco-S.

Sammanlagt har åtta myndigheter nominerats till utmärkelsen. Förutom PTS har även Finansinspektionen, Jordbruksverket, Kammarkollegiet, Konsumentverket, Sida, Sjöfartsverket och Statens geotekniska institut nominerats.

– Det är glädjande att vi är en av de åtta nominerade. Vi ser fram emot de fortsatta stegen i tävlingen, säger PTS generaldirektör Göran Marby. PTS arbetar inom ett område i ständig utveckling där det finns stora möjligheter och utmaningar. Det är därför viktigt att myndighetens engagerade medarbetare arbetar med frågor som effektivitet, förnyelse, innovation och hållbar utveckling.

Alla nominerade myndigheter kommer att presentera sitt utvecklingsarbete vid en öppen hearing den 3 juni. Efter hearingen kommer ca 2-3 myndigheter att slutnomineras.

Utmärkelsen kommer att utdelas av civilminister Ardalan Shekarabi den 3 november i samband med invigningen av Kvalitetsmässan på GöteborgsOperan.

Mer information
PTS presstjänst, tfn: 08-678 55 55