PTS granskar bidrag i innovationstävlingen

2021-03-01

25 projekt har ansökt om finansiering i PTS innovationstävling ”Betaltjänster för alla”. Nu granskas bidragen och före midsommar ska vinnarna vara utsedda.

– Nästan alla ansökningar kom in de sista timmarna innan tävlingen stängdes. Det var riktigt spännande att följa. Vi har fått in bidrag från allt från enskilda uppfinnare till stora etablerade företag, säger Sverker Brundin, processledare för PTS innovationstävling.

Med tävlingen vill PTS få fram innovativa och långsiktiga lösningar som gör det möjligt att förstå och använda digitala betaltjänster oavsett funktionsförmåga. Näthandeln och utnyttjandet av olika betaltjänster har på senare år ökat rejält samtidigt som kontantanvändningen sjunkit snabbt. Gapet ökar mellan de som tycker att det är svårt att betala digitalt och de som är bekväma med att göra det.

För att granska tävlingsansökningarna har PTS både ett internt expertråd och ett externt expertråd, som består av sju experter kunniga inom allt från affärsutveckling och entreprenörskap till digital innovation och tillgänglighet.

Före midsommar 2021 ska vinnarna utses som vardera kan få upp till tre miljoner kronor i finansiering under en period på 1,5 år. Innovationstävlingen ”Betaltjänster för alla” är den sjuttonde innovationstävlingen som PTS genomför.

Mer information

Sverker Brundin, projektledare PTS innovationstävling, tfn: 08-678 55 51, mejl: sverker.brundin@pts.se.
PTS presstjänst, tfn: 08-678 55 55.

Om PTS innovationstävling

Alla ska kunna dra nytta av digitaliseringens möjligheter, oavsett funktionsförmåga. Sedan 2010 anordnar PTS innovationstävlingar för att bidra till att smarta idéer blir verklighet och förbättrar vardagen för många. Tävlingen ingår i myndighetens uppdrag att stärka utvecklingen av fler och bättre digitala lösningar för personer med funktionsnedsättning och andra utsatta grupper, inte minst äldre.

PTS har uppdraget att stärka utvecklingen av fler och bättre kommunikationslösningar för personer med funktionsnedsättning och andra utsatta grupper. Genom innovationstävlingar får PTS möjlighet att bidra till att spännande idéer blir verklighet. Alla tidigare års vinnare finns på pts.se/innovation