Linnea, 32 år, berättar om Matglad - en app för alla som inte vill eller kan använda en vanlig kokbok

"Jag har använt Matglad länge nu och den är jättebra. Det var Lotta som jobbar här på mitt boende som tipsade mig om den. I appen finns alla typer av recept, från vegetariskt till kött. Kyckling finns också men det har jag inte lagat för jag tål inte det.

Man får välja mellan recept eller matsedel och sedan får man veta steg för steg vad man behöver. Ingredienser och redskap och sånt. Man kan också ställa in hur många det är som ska äta av maten. Allt jag har lagat från har varit gott så jag har faktiskt inga speciella favoriter.

Jag har tipsat många av mina vänner om Matglad och de har också börjat använda den. Den är enkel och vad jag kan komma ihåg har den aldrig krånglat, så det blir som man har planerat.

Innan använde jag en vanlig kokbok och det var också bra. Fast appen är snabbare och ännu enklare att använda. Vem som helst kan använda den, vilken svensson som helst faktiskt som gillar att laga mat. Den är nog inte gjord för något särskilt funktionshinder tror jag. Men snart ska det komma en talversion också, har jag hört, och det är ju bra för de som inte kan se."