Digitala betalningar för alla kräver innovation

2021-02-22

Med en innovationstävling bjuder Post- och telestyrelsen (PTS) in alla innovatörer som kan hjälpa till att få fart på utvecklingen av nya betaltjänster som är tillgängliga för alla.

En stor del av den svenska befolkningen har svårigheter med att använda moderna betallösningar. Det innebär att de står inför stora problem i vardagen. Coronapandemin har synliggjort att risken finns att problemen blir större om vi inte gör något nu. Vi har alla ett ansvar att bidra till att alla inkluderas i digitaliseringen av samhället. 

Björn Blondell, divisionschef för marknadsutveckling på PTS, skriver idag i ett debattinlägg på Ny Teknik, om behovet av långsiktigt hållbara lösningar som gör det möjligt att förstå och använda digitala betaltjänster på ett enklare och tryggare sätt oavsett funktionsförmåga. 

Ta del av debattinlägg på Ny Teknik: ”Digitala betalningar för alla kräver innovation”

PTS innovationstävling "Betaltjänster för alla"

Ett av PTS bidrag till arbetet med smarta digitala betallösningar är innovationstävlingen ”Betaltjänster för alla”. Det går att ansöka fram till kl. 16.00 den 25 februari 2021 på challengesgov.se/pts-innovation.

Exempel på målgrupper för tävlingen är olika typer av banker, finansföretag, fintechbolag, samt bransch- och intresseorganisationer. Även deltagande av aktörer som normalt inte jobbar med den här typen av lösningar uppskattas.

Innovatörer, ta chansen att bidra till betaltjänster för alla – anmäl er idé idag. 


Kommentarer [1]

Saknar epost
2021-07-20

Det behövs absolut möjligheter att kunna beställa och betala varor samt tjänster även när man saknar epost och digital identitet. Vad sägs om ett slags kontantkort dit man betalar in via sina vanliga pappersblanketter och där man anger kontantkortets unika idnr när man handlar på nätet? Om betalkortet har begränsning på tex 1000kr per vecka OCH 3000 per månad kan väl ingen misstänka penningtvätt? Detta kräver dock att de stora matvaru- och apotek/specialvarukedjorna implementerar kontantkortsbetalning. Vänliga hälsningar från kognitivt och ekonomiskt utsatt medborgare. /