Post


Det blir allt dyrare att dela ut brev. Det visar Post- och telestyrelsens (PTS) rapport Svensk postmarknad 2024. Om inga förändringar görs kan det under de kommande åren bli utmanande att upprätthålla den samhällsomfattande postservicen till en god kvalitet över hela landet.

19 april 2024


Allt färre svenskar upplever att det är prisvärt att skicka brev. Det visar en undersökning som Post- och telestyrelsen (PTS) har låtit genomföra. Resultatet innebär en utmaning eftersom portot kan behöva höjas under de kommande åren.

29 februari 2024


Post- och telestyrelsen avslutar granskningen om tillförlitlighet i Postnords verksamhet. Detta sedan Postnord redovisat riskanalyser och åtgärder som ska vidtas för att säkerställa tillförlitligheten i postutdelningen.

13 december 2023


Paketmarknaden växer i Sverige, men de internationella volymerna har minskat. Det konstaterar Post- och telestyrelsen (PTS) i rapporten Den svenska paketmarknaden 2022. Ett försvagat ekonomiskt läge och kriget i Ukraina är några faktorer som påverkar utvecklingen på marknaden.

20 september 2023


Nu inleder Post- och telestyrelsen en insamling av information från paketleverantörer. Den information PTS samlar in kommer användas på olika sätt.

1 juni 2023